Sven, yours in art & design

Sven is al meer dan 20 jaar actief in de wereld van de Belgische hedendaagse kunst. Hij heeft exposities gecureerd, boeken geschreven, speeches gegeven, …

Hij volgt het reilen en zeilen in de kunstwereld en kent de kunstenaar persoonlijk.


Sven streeft permanent naar een financieel duurzaam model voor kunstenaars, zodat ze kunst kunnen blijven maken en hun familie steunen, zonder afhankelijkheid.


De beste manier om dit te verkrijgen is door kunstwerken te verkopen, maar ook randprojecten rond kunst en creatie zijn mogelijk, zoals een tapijt of een ontwerp van een Bag in Box.

Sven houdt ook van projecten waar kunst een meerwaarde vormt voor de omgeving, bv voor een kantooromgeving, of voor de verkoop van een woning.

Momenteel is Sven actief op verschillende vlakken

Sven is lid van de aankoopcommissie van het museum van Elsene en AICA - international association of art critics.


Sven is mede-oprichter van Arture vzw, waar hij voor deze netwerkevents artiesten selecteert en de expo’s opbouwt en animeert


Sven is ook de artistiek adviseur van Kathleen Van den Berghe voor het kunst-project van Chateau de Suronde in de Franse Loire-vallei. Chateau de Suronde heeft een kunstenaarsresidentie en elk jaar wordt een beeldend kunstenaar uitgenodigd en worden werken gekozen die de etiketten van de nieuwe wijnen zullen worden. Dit project gaat gepaard met een jaarlijks event in Belgie, een release, waar zowel de nieuwe wijnen als de kunstwerken worden voorgesteld en te koop aangeboden.

Sven heeft een neus voor opkomend talent en kan dus als geen ander kunstenaars aanraden die al artistiek gevestigd en bevestigd zijn maar die nog betaalbaar zijn, en waar dus ook een mogelijke meerwaarde mogelijk is op termijn.

Maar in alle geval wil Sven mensen confronteren met kunst in hun dagelijks leven, kunst om in huis of op kantoor te hangen, kunst met een verhaal en kunst om dagelijks van te genieten. De echte meerwaarde zit in dagelijks genot en een financiële meerwaarde op langere termijn is dan een leuke bonus.

Sven slaagt erin om mensen in contact te brengen met de juiste kunstenaar, op basis van hun voorkeuren, hun woon/werk omgeving, hun budget, hun karakter, …
Wil u ook verwonderd worden, of wil u meer genieten van uw bestaande kunst, neem dan contact op! Wil u kunst integreren in uw huis of kantoor, of op een event, laat iets weten.

Sven komt langs om u persoonlijk te leren kennen, uw leefomgeving te begrijpen en u zo te kunnen adviseren.


Sven Vanderstichelen

© 2020 Sven Vanderstichelen. All rights reserved